Išči

Na domačem parketu proti FMPju

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v soboto ob 17.00 uri v Stožicah tekma proti FMPju v okviru ABA lige. Gre za zadnjo tekmo v regionalni ligi ta mesec, saj sledi zaključek slovenskega pokalnega tekmovanja in reprezentančni odmor.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji prihajajo na tekmo po katastrofalnem porazu v Parizu, kjer so na zadnji tekmi letošnjega Eurocupa izgubili z neverjetno razliko 53 točk. Na tekmi sta se poškodovala Jaka Blažič in Shawn Jones, ki pa sta že v normalnem trenažnem procesu in se pričakuje, da bosta na razpolago na tekmi proti FPMju. Je pa vprašljiv nastop DJ Stewarta, ki se bori z bolečinami v gležnju in ni treniral zadnje dni. Na tekmi bo debitiral MVP ljudskih src, Alen Omić, ki je po lanskem odhodu iz Cedevite Olimpije podpisal na Kitajskem, igral v Franciji ter se ta teden vrnil v Zmajevo gnezdo.

Nasprotnik bo FMP iz Beograda, ki ga s klopi vodi že tretji trener v sezoni. Konec januarja je na klop sedel stari znanec Olimpije, Saša Nikitović, samo imenovani trener za velike sisteme, ki je na svoji prvi tekmi na klopi v zadnjem kolu ABA lige suvereno premagal Igokeo iz Laktašev z 78:64. Drugače je FMP letošnje razočaranje ABA lige, saj je pristal v borbi za obstanek in ima izkupiček 6 zmag in 13 porazov ter dve zmagi prednosti pred ekipama iz dna lestvice – Krko in Mornarjem.

ENA NA ENA

Najboljši igralec v dresu FMPja na zadnji tekmi proti Igokei je bil stari znanec Cedevite Olimpije, Matic Rebec, ki je dosegel dvojnega dvojčka s 15 točkami in 10 asistencami. Ima solidno statistiko v jadranski ligi, saj je na 6 tekmah povprečno dosegel 11 točk, podelil 6,5 asistence in pobral 3 skoke. Na sobotni tekmi bo v obrambi za njega odgovoren Justin Cobbs, ki v regionalnem tekmovanju v povprečju dosega 13,5 točke, 5,5 asistence in 2 skoka na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem