Išči

Še zadnjič letos v Eurocupu

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v sredo sedmega februarja čaka zadnja tekma Eurocupa v letošnji sezoni proti ekipi Paris Basketball. To bo tudi prva tekma brez Karla Matkovića, ki je odšel igrat v NBA oziroma v G-League. Čeprav so govorice o prihodu Alena Omića nazaj v zmajevo gnezdo zelo glasne, pa uradne novice o njegovem prihodu še nismo dobili. Pod košem bosta tako glavno vlogo dobila Shawn Jones in Aleksander Shashkov, slednji je na zadnjih treh tekmah odigral le pet minut. Prav tako nas skrbi padec forme in minutaže Gregorja Glasa in Roka Radovića.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Na tekmo v Francijo prihajamo po raztrgani zmagi nad Borcem z rezultatom 65:74, ki je na čase spominjala bolj na ulično košarko, kot na neko organizirano tekmo. Za zmago proti Parižanom, bomo morali pokazati predvsem boljšo igro v obrambi in bolj organizirano igro v napadu.

Cedevita Olimpijo bo v Parizu pričakala zelo močna ekipa, ki v Eurocupu pozna le en poraz, slabše pa igra v domačem prvenstvu, kjer je s trinajstimi zmagami in petimi porazi na petem mestu. Na zadnji tekmi proti Francozom, smo izgubili z rezultatom 77:93 v Stožicah, gostje so izgubili le prvo četrtino proti nam, prav tako pa so do konca tekme bili boljši v vseh statističnih kategorijah (% meta, skok, asistence, ukradene žoge, blokade).

ENA NA ENA

Najboljši strelec ekipe Paris Basketball je TJ Shorts, ki kljub svoji nizki višini, (175 cm) v Eurocupu v skoraj 26 minutah igre dosega povprečno 17,7 točk na tekmo, 7,4 asistenc in 3 skoke. Njegova protiutež na strani Cedevite Olimpije bo najverjetneje kapetan Jaka Blažič, ki v skoraj 30 minutah igre dosega povprečno 16,4 točke na tekmo, 4,6 skokov in 1,4 asistenc.

Več iz rubrike

Napovedi tekem