Išči

V Čačak po zmago

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v soboto ob 19.00 uri gostovanje v Čačku proti Borcu v okviru regionalnega tekmovanja. Tekma je priložnost za prekinitev niza dveh zaporednih porazov in zadnja tekma Karla Matkovića v dresu Cedevite Olimpije.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji prihajajo na tekmo po domačem porazu v Eurocupu proti London Lionsom, ki je pomenil, da so v letošnji evropski sezoni na vseh tekmah v Stožicah zmagali gostje, kar je nepredstavljivo. Ljubljančani so izgubili tudi v zadnjem kolu ABA lige, ko so po slabi predstavili klonili z ekipo SC Derby s 82:78. V regionalnem tekmovanju je ekipa Cedevite Olimpije v slabi formi, saj so v zadnjih petih kolih doživeli tri poraze, toliko kot so jih pred tem doživeli v prvih 13 kolih.

Naslednji tekmec je Borac iz Čačka, ki igra samo v jadranski ligi in ima izkupiček 8 zmag ter 10 porazov.. Trenutno se nahaja na zadnjem, 8. mestu, ki še vodi v končnico in si jo deli skupaj s Splitom in SC Derbyjem. Čačak je v času jugoslovanske košarkarske lige veljal za enega najtrših terenov, obenem pa za s košarko obnorelo okolje, tako da Zmaje čaka vroče gostovanje.

ENA NA ENA

Najboljši igralec v dresu Borca je v letošnji ABA ligi Ronald Gesu, nizkorasli branilec, ki v povprečju pa dosega 16,5 točke, 4,5 asistence in 3 skoka na tekmo. Nasproti mu bo stal Justin Cobbs, ki v letošnji sezoni ni upravičil visokih pričakovanj oziroma ni na ravni predstav, kot jih je kazal v preteklosti, ko še je igral za Budućnost in je bil igralec na katerega se lahko ekipa zanese v končnici tekme. V regionalnem tekmovanju v povprečju dosega 13,5 točke, 5,5 asistence in 2 skoka na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem