Išči

Zadnja domača tekma v evropski sezoni

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v sredo ob 18.30 uri v Stožicah zadnja domača tekma v Eurocupu proti ekipi London Lions. Gre tudi za zadnjo tekmo Karla Matkovića na stoženskem parketu v dresu Cedevite Olimpije, saj se konec tedna seli čez lužo v NBA ligo.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo po slabi predstavi v Podgorici, kjer so izgubili z ekipo SC Derby s 82:78. S porazi z nižje rangiranimi tekmeci v regionalni ligi, kot so Split, Mega In SC Derby, Zmaji izgubljajo možnosti za boj za 2. mesto v rednem delu ABA tekmovanja, ki prinaša prednost domačega terena v izločilnih bojih ter s tem upanje na presenečenje v morebitnem polfinalu proti beograjskemu evroligašu (KK Partizanu). So pa prejšnji teden Ljubljančani končno prekinili niz porazov v evropski sezoni z zmago proti Hamburgu in so trenutno v Eurocupu na izkupičku 1 zmage in 15 porazov.

V sredo se bodo pomerili proti London Lionsom, ki imajo v Eurocupu izkupiček 11 zmag in petih porazov ter so se že uvrstili v izločilne boje. Se pa borijo za čim boljše izhodišče, saj imajo na drugem mestu enak izkupiček kot Hapoel Shlomo ter zmago prednosti pred Joventutom. Minuli teden so Lionsi nastopali v britanskem pokalu in izgubili v finalu proti ekipi Cheshire Phoenix.

ENA NA ENA

Na prvi tekmi v Londonu med Cedevito Olimpijo in Lionsi je bil najboljši igralec v ekipi Londona, center Gabe Olaseni, ki je dosegel 19 točk, 12 skokov in 5 asistenc. V Eurocupu ima zelo dobro statistiko, saj v povprečju dosega na tekmo po 16,5 točke, 8 skokov in 2,5 asistence na tekmo. Na prvi tekmi pa pod košem ni imel tekmeca v Karlu Matkoviču, ki je bil zaradi poškodbe odsoten, v evropskem tekmovanju pa na tekmo povprečno dosega po 14,5 točke, 6 skokov, asistenco in 2 blokadi. Tako bomo v sredo spremljali dvoboj dveh boljših centrov v Eurocupu.

Več iz rubrike

Napovedi tekem