Išči

Gostovanje v Podgorici pri Jakari

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije v ABA ligi čaka v soboto ob 19. uri v Podgorici tekma proti ekipi SC Derby, ki jo trenira slovenski strateg Dejan Jakara. Gostovali bodo v Morači, kjer so v letošnji sezoni že premagali Budućnost VOLI.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji potujejo v Podgorico na krilu dveh prepričljivih zmag nad neposrednim tekmecem za TOP4 ABA lige Igokeo in nad Veolio Towersi v Eurocupu. Zmaga nad Towersi je prekinila neverjeten niz 20 zaporednih porazov v evropskem tekmovanju. Na obeh tekmah so Ljubljančani presegli več kot 100 točk, proti Igoeki so dosegli 106 točk, proti Towersom pa kar 114 točk. Cedevita Olimpija je tekom tedna uradno objavila, da zapuščata Ljubljano dva igralca – z Amadou Sowom se je prekinila pogodba, v ligo NBA pa odhaja najboljši igralec v tej sezoni Karlo Matković, ki ga bomo gledali v dresu Cedevite Olimpije le še na naslednjih  treh tekmah (zadnjo bo odigral proti Borcu iz Čačka naslednjo soboto).

SC Derby je imel po zmagi na Superpokalu ABA lige verjetno željo po boljši jadranski sezoni, kjer je trenutno deveti z izkupičkom sedmih zmag in desetih porazov ter lovi mesto za končnico. Tekom sezone je SC Derby zapustil Andrej Žakelj, ki se je preselil k mestnemu tekmecu Budućnosti, s seboj pa je odpeljal enega boljših mož v ekipi, Kenana Kamenjaša. Žaklja je nasledil Jakara, ki je začel vzpodbudno z dvema zmagama, potem pa je sledil niz slabih tekem, saj so na naslednjih sedmih tekmah zmagali samo enkrat.

SC Derby v Podgorici ta vikend organizira ANGT turnir (Adidas Next Generation Tournament), kjer poleg (favorit tekmovanja) Real Madrida, igra tudi mlada ekipa Cedevite Olimpije, ki že dolgo ni imela ekipe s toliko potenciala (za Zmaje igrajo Morano, Lazarevski, Ustun, Gueye, Lapajne,..). Za mladinsko ekipo SC Derby igra tudi član prve ekipe David Mirković, ki igra v regionalni ligi povprečno 14 minut na tekmo, tako da verjetno ne bo v sestavi članske ekipe na sobotni tekmi.

ENA NA ENA

Najboljšega strelca po odhodu Kamenjaša v vrsta SC Derbyja ni potrebno posebej predstavljati. To je stari znanec Cedevite Olimpije iz evropskih tekem ter želja mnogih forumašev za igralca Cedevite Olimpije, Andrew Dawkins. Andrew v regionalni ligi ne blesti, kot bi mnogi pričakovali, saj dosega po 11,5 točke, 2 skoka in asistenco na tekmo. V dresu Cedevite Olimpije bo v obrambi za njega odgovoren DJ Stewart, ki ima zelo dobro prvo sezono v Evropi s povprečjem v regionalni ligi 12 točk, 2,5 skokov in 2 asistenc na tekmo ter ga lahko kmalu pričakujemo v dresu kakega evroligaša.

Več iz rubrike

Napovedi tekem