Išči

V gosteh pri Hamburgu

Predvajaj epizodo

Ekipo Cedevite Olimpije čaka v sredo ob 19.30 uri v Hamburgu gostovanje pri ekipi Veolia Towersi v okviru Eurocupa. Gre za dvoboj zadnjeuvrščenih ekip skupine in priložnost za Cedevito Olimpijo, da doseže krstno zmago na 16 tekmi v letošnjem evropskem tekmovanju.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Zmaji prihajajo na tekmo po prepričljivi zmagi v ABA ligi nad Igokeo. Z impresivno predstavo so zmagali z rezultatom 106:74, kjer so točke dosegli vsi, ki so stopili na parket, razen Jaka Klobučarja, ki si je po slabih treh minutah igre zlomil prst na desni roki in bo odsoten na dvoboju proti Hamburgu. Bolj kot o igri Ljubljančanov, se v zadnjem času v medijih pojavljajo ugibanja, da naj bi zasedbo Zorana Martića zapustil najboljši mož Karlo Matković in se preselil preko luže v NBA v ekipo New Orleans Pelicans, ki so ga izbrali na naboru pred dvema letoma.

Odlično bi bilo, da bi pred Karlovim odhodom zabeležili prvo zmago v Eurocupu proti nasprotniku, s katerim smo novembra v Stožicah odigrali zelo zanimivo tekmo. Igralci Cedevite Olimpije so namreč po zaostanku z 28 točki razlike v zadnji četrtini odigrali odlično in ujeli priključek, vendar na koncu žal ostali praznih rok. Hamburg v letošnji sezoni ne blesti, saj ima v Eurocupu le 2 zmagi iz 15 tekem, v domačem prvenstvu pa imajo po 16 odigranih tekmah 10 zmag in 6 porazov.

ENA NA ENA

Najboljši strelec na prvi tekmi v Stožicah in najboljši igralec po valorizaciji Hamburga v letošnji evropski sezoni je Aljami Durham, ki je še lani igral na Škotskem za ekipo Caledonia Gladiators. Na tekmo dosega po 12 točk, 3 skoke in 4 asistence na tekmo. V obrambi bo za njega zadolžen kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič, ki kljubuje 33 letom starosti s solidno statistiko in sicer na tekmo dosega po 15 točk, 5 skokov in asistenco.

Več iz rubrike

Napovedi tekem