Išči

Italijanska misija

Predvajaj epizodo

Po treh zaporednih porazih v evropskem pokalu, ljubljanske košarkarje čaka še eno zahtevno gostovanje. Svojo prvo evropsko zmago bodo vitaminski zmaji lovili v Benetkah proti domači Reyer Veneziji, ki velja za enega izmed glavnih favoritov tekmovanja.

Tako kot ljubljanski, tudi košarkarji iz Benetk niso najbolje odprli evropske sezone, kjer so do sedaj zabeležili eno zmago, v prejšnjem krogu v Cluju, ter dva poraza, od njih sta bila uspešnejša Bourg in Ulm. Nekoliko uspešnejši so v domačem prvenstvu, kjer so na petih dvobojih zabeležili tri zmage, na domačem igrišču so bili uspešnejši tudi od evroligaškega Milana.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

NAPAD

Glavno napadalno nevarnost v igri Benečanov na zunanjih položajih prinaša, lanskoletni igralec ruskega CSKAja, Allerik Freeman, ki velja za izjemnega strelca, ki je s svojo napadalno kakovostjo sposoben spremeniti potek srečanja. Poleg njega je na zunanjih položajih potrebno pozornost posvetiti še italijanskem reprezentantu Marcu Spissu, ki je na odločilnih tekmah Eurobasketa pokazal, da je sposoben napraviti razliko na igrišču, ter izkušenem, dolgoletnem članu evroligaških ekip, Jaysonu Grangerju. Ne sme pa se pozabiti tudi na izkušenega kapetana Grka Michaela Bramosa, ki dres Benetk nosi že osmo zaporedno sezono in velja za izjemnega strelca iz razdalje. Pod košem pa največjo nevarnost prinaša, še en dolgoletni član zasebne iz Benetk, Mitchell Watt, ki je trenutno najbolje ocenjen igralec evropska pokala, poleg njega pa večjo nevarnost pod košem prinaša še, letošnji prišlek iz španskega Joventuta, Derek Willis. Svoje pa sta pod košem sposobna dodati tudi ,italijanski reprezentant, Amedeo Tessitori in, naturalizirani Italijan, Jeff Brooks. Igrajo kontrolirano košarko na dolge napad s tekočim pretokom žoge in veliko blokadami igralcu brez žoge. V svoji igri se veliko odločajo za mete iz razdalje, ki jih zadevajo z dokaj dobrim odstotkom, 36%. Veljajo za dokaj učinkovito ekipo v napadu, kjer na posest dosegajo 1.10 točke.

OBRAMBA

Dokaj agresivni v obrambi na perimetru, kjer nasprotnikom ne dopuščajo veliko odprtih metov za tri točke. Slabši v obrambi pod samim obročem. PnR igro praviloma branijo z drop obrambo, v zaključkih napadov za se odločajo tudi za prevzemanja. V njihovi igri v obrambi se odločajo tudi za conske postavitve. Solidni v skoku pod svojim obročem. Veljajo za solidno obrambno ekipo, kjer nasprotniku na posest dovoljujejo 1.10 točke, Cedevita Olimpija kot najslabša obrambna ekipa nasprotnikom dopušča 1.25 točke na posest.

ENA NA ENA

Pri iskanju prve zmage v letošnji sezoni bodo oslabljeni Zmaji zagotovo potrebovali ogromno podpore. Seveda pa bo vse odvisno od igre tako v obrambi kot v napadu. Eden glavnih akterjev za agresivno in timsko delo v napadu bo Josh Adams, ki ima kljub solidnim strelskim vložkom še ogromno prostora za napredek pri razigravanju ekipe. Po prvih treh tekmah prispeva povprečno 15.3 točk, 4.3 asistenc in 5 skokov na tekmo. Nasproti mu bo stal izkušeni Jayson Granger, ki je že takoj v začetku sezone pokazal svojo kvaliteto in bo bržkone ena glavnih nevarnosti pri metu iz razdalje. Slednji je na dosedanjih obračunih dosegal povprečno 9.7 točk, 4.3 asistenc in 2.3 skokov na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem