Išči

Met plišastih igračk

Predvajaj epizodo
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije se pripravljajo na dvoboj sezone. V Areni Stožice jim bo jutri ob 19. uri nasproti stalo trenutno najboljše moštvo letošnje sezone v ABA ligi, evroligaški Partizan.

Četa Jurice Golemca v Zmajevo gnezdo prihaja z lepo popotnico. Težko pričakovana zmaga v Eurocupu je prišla ob najboljšem času. Ne le zmaga, tudi strelska učinkovitost je bila ena boljših, če ne celo najboljših v sezoni. Poleg doseženih 108 točk velja izpostaviti, da je kar sedem zmajev vpisalo več kot deset točk, kar kaže na izjemno ekipno pripravljenost, ki bo močnega pomena proti ekipi, kot je Partizan. Odkar so se v ljubljanjsko moštvo vrnili Gnjidić, Matković in Dragić, je nekoč igra Ferrella in Adamsa postala tista prava hitra atraktivna košarka, ki smo si jo navijači vedno želeli. Tudi v ABA ligi se po osmih srečanjih ljubljanjski kolektiv drži samega vrha lestvice s šestimi zmagami in dvema porazoma in bi se ob ugodnem izidu še dodatno približal evroligašema.

Beograjski Partizan je v letošnji sezoni strah in trepet vsakemu moštvu v ligi. Potem, ko so izbranci velikega Željka Obradovića že v prejšnji sezoni bili glavni kandidati za naslov prvaka v regionalni ligi, so letos ob vstopu v Evroligo še izdatnejše okrepili svoje moštvo z vrhunskimi košarkarji. Poleg domačega Danila Andjušića so novinci izvrstni James Nunnally, Ioannis Papapetrou in nekdanji NBA zvezdnik avstralskih korenin Dante Exum. Skupaj s preostalo ekipo in najglasnejšimi navijači tvorijo eno najboljših košarkarskih moštev v Evropi. Tu najdemo tudi slovenskega perspektivnega igralca Gregorja Glasa, ki tudi počasi dobiva večjo minutažo. Velik izziv po dveh porazih proti največjemu rivalu Crveni Zvezdi bo Beograjčanom prav Cedevita Olimpija, čigar črnobeli v prejšnji sezoni niso premagali niti enkrat, kar definitivno ni voda na mlin Ljubljanjčanom, ki se bodo morali močno potruditi za presenečenje.

ENA NA ENA

Pričakujemo napet obračun pod košem, kjer bosta glavna aduta Olimpijin Karlo Matković in Partizanov Mathias Lessort. Hrvaški talent v ABA ligi poleg svojih malo več kot osmih točkah doseže povprečno tri skoke na tekmo, medtem, ko francoski velikan poleg sedmih točk na tekmo povprečno prispeva še 5.4 skokov.

Pričakujemo lahko pravi pekel v Stožicah. Glede na zadnjo predstavo si Zmaji defintivno proti Beograjčanom zaslužijo bučno podporo in pomoč na poti do nove zmage.

MET PLIŠASTIH IGRAČK

Poleg vsega bo imel jutrišnji obračun v Areni Stožice tudi dobrodelno noto. Med glavnim odmorom se bo namreč na parket metalo plišaste igračke. Vse igračke, ki bodo priletele na igrišče pa bo nato ljubljanski klub daroval otrokom v stiski. Zato vsi prinesite plišastvo igračko in z majhnim darilo nekomu narišite velik Zmajev nasmeh. V kolikor ne boste imeli plišaste igračke, si boste lahko plišastega zmajčka Olija na dan tekme v uradni klubski trgovini zagotovili z 20% popustom. Več informacij o dobrodelni akciji se nahaja na uradni spletni strani kluba.

Več iz rubrike

Napovedi tekem