Išči

Nadaljevanje Eurocupa proti Lietkabelisu

Predvajaj epizodo

Jutri ob 20:00 je v Areni Stožice na sporedu dvoboj med ekipama Cedevite Olimpije in 7-Bet Lietkabelis. Litvanska ekipa v Areno Stožice prihaja z nizom treh zmag. Na zadnji izredno razburljivi tekmi Eurocupa, osmega februarja, pa so s tremi točkami naskoka premagali ekipo Venezie.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanska in litvanska zasedba sta ti v tej sezoni že stali nasproti. V Cido Areni je 30. novembra z nasmehom na obrazu parket zapustila ekipa Lietkabelisa, ki je Cedevito Olimpijo premagala z 104:98. Najboljši posameznik ljubljanske zasedbe je bil takrat s 17 doseženimi točkami in indeksom 22, Yogi Ferrell.

Zmaji so v nedeljo v sklepni del sezone vstopili z zmago nad Igokeo, rezultat je bil ob koncu 83:73. Na nedeljski tekmi je bila v ospredju igra z veliko individualnimi vložki, zato upamo, da bo jutri igra bolj ekipna. Tekma med ljubljanskimi Zmaji in Lietkabelisom bo zagotovo zanimiva za vse ljubitelje košarke saj bodo domači košarkarji, kljub temu, da so možnosti za napredovanje nične, izredno motivirani za zmago. Akcija se na parketu prične ob 20. uri, vstopnice pa so že v prodaji.

ENA NA ENA

Tekma, ki bo pomembna predvsem za goste, ki imajo še možnosti za mesta v končnici, bo zagotovo zaznamovala borbena igra tako v obrambi kot v napadu. Glavna matadorja ekip bosta v omenjenem srečanju krilna centra Amar Alibegović in Željko Šakić. Olimpijin zmaj je zmožen igrati agresivno obrambo, večkrat tudi zaustavi napad z blokado, kar je njegova posebna vrlina. V Eurocupu dosega 9.6 točk na srečanje, k temu pa doda malo več kot štiri skoke na tekmo. Na nasprotni strani ga bo pokrival izkušeni Hrvat, Šakić, ki velja za nevarnega strelca tako za tri točke kot izpod koša. Slednji v evropskem tekmovanju dosega 11 točk in tri skoke.

Več iz rubrike

Napovedi tekem