Išči

Zmaji se vračajo na parket

Predvajaj epizodo

Zmaji se vračajo na parket! Jutri ob 19. uri se bodo v Areni Stožice pomerili z ekipo Igokee. Po reprezentančnem premoru bodo Zmaji morali pokazati vse svoje znanje in kakovost, če v ABA ligi želijo doseči nek odmeven rezultat, kar je (vsi vemo zakaj) že nekaj časa misija nemogoče. S tekmami v regionalni ligi in Eurocupu imajo pred sabo naporen urnik. Verjamemo, da se ljubljanski košarkarji na parket vračajo motivirani in pokažejo, da v tej sezoni še niso rekli zadnje besede, in konec koncev tudi nam navijačem dokažejo, da se tudi v ABA ligi, da osvojiti naslov.

Nasproti nam bo jutri stala ekipa Igokee, ki se trenutno nahaja na predzadnjem mestu v regionalni ligi in ima za seboj katastrofalni niz devetih zaporednih porazov. V svoje vrste so med reprezentančnim odmorom iz Partizana pripeljali Ognjena Stankovića. Za ekipo Igokee bo tekma proti Cedeviti Olimpiji ena izmed odločilnih za nadaljni potek tekmovanja.

Pričakujemo lahko napet in zanimiv obračun med obema ekipama, kjer bodo Ljubljančani poskušali izkoristiti svojo prednost domačega terena in nadaljevati zmagoviti niz, medtem, ko se bo Igokea borila za pomembno zmago in prekinitev svojega negativnega niza. Vabljeni vsi ljubitelji košarke, da se udeležite tekme in navijate za naše Zmaje.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

ENA NA ENA

Tokrat bom v ospredje postavil dvoboj dveh branilcev in sicer Josha Adamsa in Bryanta Crawforda. Predstave ljubljanskega atleta v tej sezoni nihajo iz tekme v tekmo vendar pa velja izpostaviti, da ko je pri stvari pokaže svojo celotno paleto znanja. V povprečju do tega trenutka v ABA ligi dosega 13.6 točk na obračun k temu pa doda 3.6 asistenc.

Na drugi strani je prav tako še en košarkar, ki niha iz tekme v tekmo. Bryant Crawford v tej sezoni dosega 12.7 točk na tekmo k temu pa doda 5.8 asistenc. Svojo najboljšo predstavo v tej sezoni je prikazal proti Megi kjer je zabeležil 23 točk k temu pa je dodal kar 12 asistenc. Kot zanimivost bi izpostavil tudi to, da je proti ekipi Mege svojo najboljšo tekmo sezone v ABA ligi odigral tudi Josh Adams.

V kolikor bosta oba na parket stopila v svoji najboljši izvedbi se lahko nadejamo napetega duela dveh branilcev.

Več iz rubrike

Napovedi tekem