Išči

V finalu Pokala Spar proti Helios Sunsom

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v velikem finalu Pokala Spar pomerili s Helios Sunsi, s katerimi so se za isti pokal pomerili že v izvedbi 2021/22, prav tako v finalu. Po omenjeni letnici bo Olimpija naskakovala svoj 22. naslov prvaka v Pokalu Spar.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanski kolektiv naskakuje svoj drugi zaporedni naslov v tekmovanju. Potem, ko so v četrtfinalu s pol moči premagali ECE Triglav, so odpravili tudi GGD Šenčur z 69:90 in se tako brez večjih težav uvrstili v veliki finale, kjer bo naloga vse prej kot lahka. Nasproti jim bo stalo domžalsko moštvo Helios Suns, ki je v letošnji sezoni tako v domačem prvenstvu kot v drugi ABA ligi v samem vrhu. V sekundarni jadranski ligi po desetih tekmah še vedno niso zabeležili niti enega poraza in tako z rezultatom 10W / 0L ostajajo glavni kandidati za vstop v prvo ABA ligo.

Kljub večinskem pričakovanju o dominaciji Cedevite Olimpije pa tokrat napovedujemo veliko bolj napet obračun, ki nam bo postregel ne le z atraktivnimi meti, ki smo jih vajeni od Yogija Ferrella na strani Zmajev in Austina Lukea v dresu Domžalčanov, nadejamo se tudi izjemnih zabijanj iz strani Karla Matkovića in Dennisa Tunstalla, ki veljata kot glavni orožji pod košem. Pri Sunsih velja izpostaviti izjemnega talenta Tiborja Mirtiča, ki s svojimi sposobnostmi v igri ena na ena spada med najboljše mlade talentirane košarkarje v slovenski ligi. Tako Olimpija kot Helios imata dovolj svojih orožij za zmago, a tako kot napad bo pomembna tudi obramba, ki bo bržkone odločala potek srečanja.

ENA NA ENA

Veliki finale Pokala Spar nam bo postregel z borbo dveh trenutno najbolj uspešnih ekip v Sloveniji. Svoje priložnosti za dokazovanje proti svoji nekdanji ekipi bo zagotovo Blaž Mahkovic, ki velja za glavnega nosilca v domžalskem dresu. Nasproti njega bo stal trenutno najbolj učinkovit igralec Ljubljanjčanov v pokalu Spar Amar Alibegović, ki počasi prihaja nazaj v svojo značilno formo in bo nevaren tako pod košem kot izza črte.

Več iz rubrike

Napovedi tekem