Išči

Obračun proti Mornarju za prekinitev niza porazov

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v soboto ob 17. uri v Stožicah tekma proti Mornar-Barsko zlato. Tekma je priložnost za prekinitev niza treh zaporednih porazov proti tekmecem iz vrha lestvice, s katerimi so si poslabšali izhodišče za končnico.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

Kot navedeno so Zmaji klonili zaporedoma proti Partizanu, Budućnosti ter Zadru in je tako zmaga proti Mornarju nujna, če hočejo zmagi uresničiti cilj pred sezono – osvojitev četrtega mesta po rednem delu in prednost domačega terena v četrtfinalu tekmovanja. Za četrto mesto se borijo z Zadrom, ki ima na preostalih treh kolih rednega dela na papirju težje tekmece – Ljubljančane čakajo tekme z Mornarjem doma in v gosteh s Krko in Cibono, Zadar pa gostuje pri Boracu in Partizanu ter igra doma proti FMPju. Seveda pa ob mizerni formi zasedbe Zorana Martića ni zanemariti, da Mega zaostaja le za eno zmago na šestem mestu lestvice,…

Za Mornar je prihajajoča tekma pomembna, saj se s Krko, pred katero ima zmago prednosti, krčevito borita za izogib zadnjega mesta na lestvici, ki pomeni avtomatski izpad iz ABA lige. Ekipa družine Pavičević je v prvih 15 kolih zmagala le enkrat, v naslednjih 8 kolih pa je zabeležila zmago kar na polovici tekem. Kot zanimivost velja izpostaviti, da je v letošnji sezoni v dresu Mornarju zaigralo kar 21 igralcev.

ENA NA ENA

Pomemben faktor dobre forme Mornarja v zadnjem obdobju je MVP ABA lige za mesec februar Marcus Weathers. V februarju je imel odlično statistiko s povprečjem 25,5 točk, 9 skokov in 2,5 asistenc na tekmo. Nasproti mu bo stal DJ Stewart, ki je po prihodu Zorana Martiča in poškodbi izredno padel v formi, na zadnji tekmi proti Zadru v 13 minutah ni dosegel niti točke. Ima pa povprečje 11,5 točke, 2,5 skokov in 2 asistenc na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem