Išči

Troboj za četrto mesto

Predvajaj epizodo

Zasedbo Cedevite Olimpije čaka v soboto ob 17. uri v dvorani Leona Štuklja tekma proti Krki. Gre za predzadnje kolo rednega dela ABA lige in nadaljevanje borbe za četrto mesto ter s tem prednosti domačega igrišča v četrfinalu tekmovanja.

PHOTO: Barbalic Photo / Filip Barbalic

V boju za četrto mesto dihata za ovratnik zasedbi Zorana Martiča ekipi Mege in Zadra, ki imata zmago manj. Zadar se je s porazom proti FMPju v tem kolu že skorajda poslovil od četrtega mesta in jih Zmaji z zmago proti Krki Ljubljančani že dokončno prehitijo. Najnevarnejši tekmec za četrto mesto postaja tako Mega, ki je v prejšnjem kolu presenetljivo premagala Crveno Zvezdo v goste, do konca rednega dela pa se bo še pomerila doma proti Splitu in v gosteh proti Igokei. Zmaje pa poleg tekme s Krko čaka tekma v Zagrebu proti Ciboni.

V borbi pred zaključkom rednega dela regionalne lige je tudi Krka. Za razliko od Cedevite Olimpije, ki se bori za čim boljšo izhodišče v končnici, se Krka bori za obstanek. Trenutno je namreč zadnja ekipa lige ter lovijo KK Mornar-Barsko zlato, ki ima zmago več. Letošnja sezona v regionalni ligi je za Krko porazna, saj je v 24 kolih zbrala samo 4 zmage, trenutno pa je v nizu 6 zaporednih porazov. Boljše predstave kaže v slovenskem državnem prvenstvu, kjer je trenutno na prvem mestu z 19 zmagami v 23 kolih.

ENA NA ENA

Najboljši igralec Krke v tej sezoni je Jan Špan, ki je več sezon nosil tudi dres Olimpije. V letošnji sezoni ima v regionalni ligi povprečje 12 točk, 7 podaj in 2 skokov na tekmo. V obrambi bo zanj odgovoren Justin Cobbs, ki v povprečju dosega po 13 točk, 5,5 podaj in 2 skokov na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem