Išči

Otvoritev nove sezone!

Predvajaj epizodo

Jutri Naše Zmaje v Škofji Loki v Športni dvorani Poden čaka uradna otvoritev sezone! Za nov superpokalni naslov se bomo udarili z domžalskimi Helios Sunsi.

Oli
PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Ljubljančani v novo sezono vstopajo v povsem prenovljeni zasedbi. Poleg glavnega akterja zmajevih uspehov Jake Blažiča so Areno Stožice zapustili Jacob Pullen, Melvin Ejim, Zach Auguste, Alen Hodžić itd., medtem ko na posojo odhajajo Luka Ščuka, Saša Ciani, Žiga Daneu in novi mladinec Damian Kruzynski. V novi sezoni bodo poleg prvega nosilca Yogija Ferrella zmajev dres nosili Amar Alibegović, Karlo Matković, Lovro Gnjidić, Josh Adams, Jan Kosi in najnovejša moč Aaron Harrison. V ekipo se po reprezentančnih obveznosti vrača Edo Murić, Zoran Dragić pa bo zaradi poškodbe na evropskem prvenstvu iz igrišč odsoten sedem tednov.

Domžalčani so po uspešni sezoni 2021/2022, kjer so denimo igrali tako v finalu Pokala Spar kot tudi v finalu državnega prvenstva, tudi sami prevetrili svojo ekipo, s katero bodo zagotovo ponovno ciljali tudi na najvišja mesta v regionalni ligi Aba 2. Zaradi odhoda nosilcev Carlbe Ervina ter Venkateshe Joisa so pozicije zakrpali z novimi tujci. V Športno dvorano Domžale tako prihajata Američana Austin Luke in Dennis Tunstall JR ter mladi Hrvat Lovro Buljević. Poleg omenjenih se je pridružilo tudi nekaj igralcev iz mladinskega pogona.

ENA NA ENA

Na prvi uradni tekmi bomo priča ekipama, pri katerih se bodo zagotovo najbolj želeli dokazati novi igralci, zato tokrat usmerimo pozornost na igro pod košem, ki jo bosta tvorila Amar Alibegović pri Cedeviti Olimpiji in Dennis Tunstall JR pri Helios Suns. Nekdanji igralec Virtusa iz Bologne je na štirih pripravljalnih tekmah beležil povprečno 8.5 točk in 5.7 skokov na tekmo, medtem ko je novi član Helios Sunsov Dennis Tunstall na sedmih odigranih obračunih beležil povprečno 12.9 točk na tekmo.

Vse je nared za začetek nove sezone. Obema ekipama pa želimo športno in borbeno predstavo. Vsi navijači vabljeni na tekmo. Podprimo naše Zmaje v lovu na prvo lovoriko v sezoni 2022/2023.

Več iz rubrike

Napovedi tekem