Išči

Pričetek jadranske lige v Stožicah proti Borcu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije so na pragu začetka nove sezone lige ABA. V prvem krogu jih čaka obračun v domači Areni Stožice, kjer bodo jutri ob 21. uri gostili ekipo Borac iz Čačka.

PHOTO: Filip Barbalic (Barbalic Photo)

Varovanci Jurice Golemca vstopajo v novo sezono močno motivirani. Lanska sezona je bila velik pokazatelj, kako hitro se lahko ekipa pobere po ogromnem padcu v formi. Po izjemnem nizu zmag so se Zmaji ne le uvrstili v polfinale regionalne lige, temveč bili celo v borbi za finale, potem ko jih je ekipa Crvene Zvezde uspela premagati šele po tretji tekmi. Najbolj zaslužni za uspeh Ljubljančanov so bili zagotovo nosilci Zoran Dragić, Yogi Ferrell in nekdanji kapetan Jaka Blažič, ki je bil najboljši strelec moštva v ligi ABA s povprečno 14.1. točkami na tekmo. Glede na močnejše moštvo na papirju so letos pričakovanja toliko večja, zato bo sam pristop v prvem krogu še bolj pod drobnogledom.

Ekipa Borac Mozzart bo definitivno ena izmed najbolj nepredvidljivih ekip v ligi ABA. V novo sezono bodo vstopili v povsem prenovljeni sestavi. Klub je zapustilo večina nosilcev. Marko Pecarski, Ilija Djokovic in Lautaro Lopez je le nekaj zvenečih imen, ki so si našli nove delodajalce. Kljub nekaj manjkajočim igralcev, ki bodo še okrepili moštvo iz Čačka, je jasno, da bodo ponovno stavili na mlajše igralce. Nosilcem, kot so Hunter Hale, Aleksa Novaković, Uroš Čarapić idr. so se do sedaj pridružili Đorđe Ćurčić V., Pavle Nikolić ter Marko Radonjić, nekdanji igralec FMP-ja, ki se ga zagotovo marsikateri navijač Zmajev spominja iz lanske sezone, v kateri je kot član Panterjev dosegel 16 točk za zmago proti Cedeviti Olimpiji. Omeniti velja dejstvo, da ekipa Borca od začetka nastopanja v regionalni ligi niti enkrat ni uspela premagati Ljubljančanov, za kar bodo dodatno motivirani za morebitno presenečenje.

ENA NA ENA

Prvo kolo regionalne lige nam zagotovo ponuja ogromno želje po dokazovanju ter peklenskega vzdušja v Areni Stožice. Zato bomo tokrat usmerili pozornost na centrsko pozicijo, kjer bo svojo moč tako v obrambi kot v napadu izkazoval Alen Omić. 216cm visoki Zmaj je v lanski sezoni v regionalni ligi beležil 7.9 točk in 6.4 skokov na tekmo. Nasproti mu bo stal 206cm visoki Nemanja Todorović, ki je v prejšnji sezoni povprečno dosegal 4.5 točk in 2.8 skokov na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem