Išči

Prvo letošnje gostovanje v ABA ligi

Predvajaj epizodo
PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno pričeli nastope v novi sezoni ABA lige. Jutri ob 17. uri jih čaka prvo gostovanje. V Mali dvorani Gripe jih čaka vedno neugodna ekipa Splita.

Varovanci Jurice Golemca so na svoji prvi tekmi letošnje izvedbe regionalne lige prikazali obraz, ki si ga želimo videti na vsakem naslednjem obračunu. Zagotovo je tu ogromno prostora za napredek v igri. Nenazadnje je Olimpija igrala v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj so zaradi poškodb manjkali Dragić, Radović in Matković. Slednja dva naj bi po informacijah trenerja ljubljanskega kolektiva bila pripravljena za tekmo s Splitom, ki bo izjemna priložnost za trening in uigravanje, saj jih nato čakata derbija v Eurocupu z Bursasporjem ter borba za prevlado na Balkanu proti Crveni Zvezdi.

Varovanci Srdjana Subotića so v novo sezono vstopili z visokim porazom proti Budućnosti z 94:59. Kljub visoki razliki so do polčasa Hrvati uspeli parirati Črnogorcem, a slednji so jih pokopali s tretjo četrtino, ki so jo domačini dobili s 24:6.

Splitčani bodo v letošnji sezoni eni izmed ekip, ki se bo zagotovo borila za obstanek v regionalni ligi. V svoje vrste so pripeljali Matea Kalajžića, Nikolo Đogo ter izkušenega Dominika Mavro iz Zadra, kamor so poslali obetavnega Karla Žganca ter Sanija Čamparo.

ENA NA ENA

V zadnji zvedbi omenjene rubrike smo uspešno napovedali, kar smo pričakovali od Zmajevega centra Alena Omića. Tokrat bomo pod drobnogledom spremljali dvoboj igralcev, ki ju krasi potencial, a se na prvih tekmah strelsko nista najbolj izkazala. To sta Josh Adams pri Zmajih ter Mate Kalajžić. Olimpijin Zmaj je proti Borcu vknjižil 5 točk z metom 1/10, 10 skokov ter 4 asistence, medtem ko je novi igralec Splita dosegel enako število točk z metom 1/5, tremi skoki in asistenco. Pričakujemo napet dvoboj mladih ekip. Veliko upov polagamo na morebiten debi Karla Matkovića v Zmajevem dresu ter uspešen povratek Roka Radovića po lažji poškodbi.

Več iz rubrike

Napovedi tekem