Išči

Pod Alilovićevo taktirko proti Ulmu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije čaka nova preizkušnja v evropskem tekmovanju. Jutri ob 19:30 uri se bodo v gosteh pomerili z nemškim ratiopharm Ulmom, ki je ena izmed redkih ekip, ki so jih Ljubljanjčani v letošnji sezoni Eurocupa uspeli premagati.

Ljubljanjčani nadaljujejo s skromnimi predstavami. Ne le potrjen izpad iz evropskega prvenstva, tudi zadnji poraz proti Zadru v ABA ligi sedaj nanaša grenkobo na že tako povsem izgubljene upe Zmajev za vidnejši uspeh v letošnji sezoni. Končnica v ABA ligi je sicer vse prej kot izgubljena, saj le del te tudi letos bodo, a dejstvo je, da se nadaljujejo predstave, kjer kemije primanjkuje oz. Je praktično ni, kar dokazuje število zbranih asistenc na zadnji aba-ligaški preizkušnji, kjer so jih dosegli komaj štiri. Prav poraz proti Zadru pa je iz mesta glavnega trenerja odnesel Jurico Golemca, ki je praktično od novembra sedel na vročem stolu. Medtem, ko so vodilni v iskanju novega trenerja (omenja se tudi Dejan Radonjić), bo ljubljanski zasedbi iz klopi poveljeval Miro Alilović.

PHOTO: Twitter profil – KK Cedevita Olimpija

Kar se tiče gostovanj v evropskem tekmovanju, so Zmaji zmagali le proti JL Bourgu, kjer so domačine po burnem zaključku premagali z 90:91. Proti ratiopharm Ulmu so se do sedaj pomerili sedemkrat, od tega so tri srečanja dobili Nemci, štiri pa Ljubljanjčani. Zadnji obračun omenjenih ekip je potekal v Stožicah, kjer je Cedevita Olimpija prikazala bržkone svojo najboljšo predstavo v letošnji sezoni Eurocupa. Takrat so zelenobeli premagali ratiopharm s 108:78. Ali lahko pričakujemo podobno v Ratiopharm areni, je misija nemogoče. Vendarle pa so zmaji več kot dolžni prikazati svojo pravo košarko in svoj pravi obraz.

Ponovno pa ljubljanski zasedbi težave povzročajo poškodbe. Na obračun z Nemci se bodo namreč podali brez Amarja Alibegovića, ki se je poškodoval in naj bi bil dlje časa na prisilnem počitku.

ENA NA ENA

Sredina tekma med ratiopharm Ulmom in Cedevito Olimpijo nam ponuja obračun dveh rivalov, ki sta stalna člana Eurocupa in sta se že nekajkrat srečala. Njuna glavna akterja na tekmi sta bila vroča na svojih zadnjih srečanjih. Govorimo o Yogiju Ferrellu in Brunu Caboclu. Olimpijin zmaj se je strelsko zelo dobro izkazal proti Lietkabelisu, proti kateremu je dosegel 22 točk in štiri asistence. Na drugi strani se je brazilski center izkazal z 20 točkami, h katerim je dodal sedem skokov.

Več iz rubrike

Napovedi tekem