Išči

V Tivoliju proti Ciboni

Predvajaj epizodo

Ljubljanjsko moštvo Cedevita Olimpija se pripravlja na nov obračun. V hramu slovenske košarke Hali Tivoli se bodo v okviru dvaindvajsetega kroga lige ABA pomerili z zagrebško Cibono.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci začasnega trenerja Mira Alilovića so v prejšnjem kolu znova prikazali eno izmed svojih katastrofalnejših predstav proti Zadru, kjer so izgubili z 81:59. Omenjeni poraz je bil tudi povod za dolgo pričakovano odstavitev Jurice Golemca z mesta glavnega trenerja ljubljanjskega kluba. Pričakovanja so sedaj jasna. Polfinale v jadranski ligi je definitivno obveza, če želijo Zmaji nekoliko olepšati ugled kluba, ki so si ga ustvarili s predstavami v Eurocup. Kljub dejstvu, da so se v končnico že uvrstili, pa bodo zelenobeli pred svojimi zadnjimi šestimi obračuni v regionalni ligi morali pokazati precej več volje in želje po zmagi. Spomnimo, statistično zmaji spadajo med najboljša moštva na razpredelnici. So drugi po vrsti v uspešno zadetih metih za tri (40%), enako razvrščeni v FG odstotku (50,5%) in v doseženih skokih (34.2), kar je več kot dokaz, da so Zmaji dovolj kvalitetno moštvo, ki ob ekipni in agresivni igri ter čvrsti obrambi lahko premaga vsakogar. Tekma s Cibono bo zelo dober pokazatelj stanja v ekipi pred najtežjim obračunom sezone, ko se bodo 26. marca v Beogradu pomerili s Partizanom.

Srečanje s Cibono bo vse prej kot lahek obračun, saj so Zagrebčani že nekajkrat uspeli presenetiti. Nenazadnje so v dvajsetem kolu na domačem terenu šokirali Crveno Zvezdo, ki so jih premagali z 85:81. Glavni posameznik je zagotovo Borna Kapusta, ki je zelo dobro zapolnil vrzel, potem ko je ob skorajšnjem propadu zagrebškega kolektiva odšlo več kot polovica glavnih igralcev. Nevarna sta tudi Aleksandar Aranitović in Lovro Mazalin, ki z Kapusto tvorita udaren trio Cibone.

ENA NA ENA

Spremljalo bomo obračun med dvema ekipama, ki bosta iskali zmago po porazu na svojih zadnjih obračunih. Precej odgovornosti bosta nosila organizatorja igre, Yogi Ferrell in Borna Kapusta. Olimpijin Američan blesti v jadranski ligi in po dvajsetih tekmah dosega 16.9 točk in 6.5 asistenc. Glavnik posameznik Volkov velja za izredno hitrega in eksplozivnega košarkarja, ki je zelo učinkovit pri metu izza črte. Trenutno prispeva 10.6 točk in 6.4 asistenc na obračun.

Več iz rubrike

Napovedi tekem