Išči

Predzadnji obračun Eurocupa proti Brescii

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sedemnajstem kolu Eurocupa v gosteh udarili z italijansko ekipo Germani Brescie. Po novi zmagi v ABA ligi bo srečanje dobra priložnost za Zmaje, ki so že dlje časa brez možnosti za uvrstitev v končnico evropskega pokala, da se kvalitetno pripravijo na epski dvoboj s Partizanom v jadranski ligi.

Ljubljanjski kolektiv ima pred seboj novo zahtevno nalogo ter novo priložnost za ohranjanje ugleda kluba. Glede na zadnji poraz z Lietkabelisom, ki je Zmaje dokončno zasidral na zadnje mesto razpredelnice, so navijači še izdatneje razočarani, sploh zaradi zadnje četrtine, kjer so Ljubljanjčani popolnoma prepustili vodstvo, ki so ga držali skozi celotno tekmo. To je bila tudi zadnja evropska preizkušnja za Jurico Golemca, ki je zdaj le še bežen spomin najboljšega slovenskega kluba. Zelenobeli imajo v evropskem tekmovanju na sporedu le še dve tekmi, v katere je začasni trener Miro Alilović prepričan, da bodo odigrali po najboljših močeh in poskusili zmagati na obeh obračunih. Ob dejstvu, da je trenuten ugled globoko pod pričakovanji, si moštvo prizadeva za boljše predstave, predvsem pa pozitiven zaključek sezone v Evropi. Recept za slednje bi bilo zagotovo sledeče. Agresivnejša conska obramba, konkretnejša volja in želja po zmagi, natančni in izdelani meti, ekipna predstava ipd.

Ljubljanjsko moštvo je več kot sposobno dobiti obe preostali tekmi v Eurocupu, a je vse odvisno, kako se bodo pripravili. Predvsem bi si želeli boljši učinek Yogija Ferrella, ki praviloma odigra boljše v evropskem tekmovanju kot v regionalni ABA ligi, obenem pa bosta ob odsotnosti Amarja Alibegovića (poškodba palca na nogi) in Eda Murića (poškodba na tekmi z Ulmom) odgovornost na poziciji štiri prevzemala Zoran Dragić in Rok Radović, ki sta na zadnjih tekmah prikazala pravi ekipni duh in bila med zaslužnejšemi za zmage Olimpije.

ENA NA ENA

Srečanje med Germani Brescio in Cedevito Olimpijo nam ponuja dvoboj dveh ekip, ki sta na zadnjem obračunu v Stožicah prikazali ogromno borbenosti do zadnje sekunde. Obe ekipi igrata hitro napadalno košarko, večinoma pa poizkušata z meti iz razdalje. Na udaru bosta Kenny Gabriel pri Italijanih in Zoran Dragić pri Zmajih. Bresciin 205cm visok Američan velja za enega izmed njihovih nevarnejših košarkarjev, saj je poleg izvrstne sposobnosti prodiranja pod koš, zmožen biti vroč tudi izza črte. V letošnji sezoni poleg 5.7 skokov dosega povprečno 9.3 točke na srečanje. Na drugi strani je Zoran v zadnjih štirih srečanjih vselej dosegel več kot deset točk, proti Lietkabelisu pa celo prvih 12 na začetku tekme in bo ključen člen Zmajev. V Eurocupu prispeva povprečno 13.7 točk, poleg 3.5 asistenc pa dosega 2.7 skokov na obračun.

Več iz rubrike

Napovedi tekem