Išči

V Beogradu proti Partizanu

Predvajaj epizodo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka nov spektakel v jadranski ligi. Po novem neuspehu v Eurocupu jih bo v triindvajsetem kolu v nabito polni Štark Areni z vselej bučno podporo pričakal veliki favorit za končno zmago v ligi ABA, in sicer beograjski Partizan.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Aleš Fevžer

Varovanci Mira Alilovića bodo ponovno postavljeni pred preizkušnjo, kjer lahko ob motiviranim in ekipnem pristopu prikažejo predstavo sezone in šokirajo najbolj vročo ekipo sezone, ali pa padejo pod pritiskom in jalovo lovijo ekipo skozi celotno srečanje, kot smo tega vajeni v evropskih tekmovanjih. Zanimivo dejstvo je, da je Cedevita Olimpija poleg Crvene Zvezde edino moštvo v ABA ligi, ki ima v medsebojnih srečanjih več zmag proti beograjskemu kolektivu (5:2), kar pa je verjetno dodatna motivacija za Zmaje, je pritisk na varovance Željka Obradovića, saj Ljubljanjčanov niso premagali že vse od sezone 20/21 , ko je na božično nedeljo prav v domači areni slavil Partizan z 86:77. V letošnji izvedbi je na domačem parketu po izjemno vroči končnici slavila Olimpija z 77:74. Suvereno predstavo je prikazal Yogi Ferrell (18 točk, 8 asistenc), ki je vse od prihoda v Zmajevo gnezdo zagotovo največji trn v peti čete Partizana, ki so zadnjo tekmo v jadranski izgubili prav proti Zmajem. Vprašanje tekme torej je, ali lahko ljubljanjsko moštvo nadaljuje niz neporaženosti proti “Grobarjem”, ali pa jih bo ponovno izdal pritisk.

ENA NA ENA

Nedelja v Štark Areni nam ponuja dvoboj med dvema moštvoma, ki imata za seboj zanimivo preteklost in bučno rivalstvo. Tekmo, ki je magnet za atraktivne poteze in izkazovanje razkošnih talentov košarkarjev na obeh straneh, bosta zaznamovala Yogi Ferrell in Dante Exum. Olimpijin zmaj, ki je zagotovo največji “privrženec” navijačev Partizana, v letošnji sezoni ABA lige poleg 16.4 točk dosega povprečno 6.2 asistenc na srečanje. Na drugi strani je nekdanji NBA košarkar Dante Exum, ki velja za zelo uveljavljeno ime v svetu košarke. V sezoni 22/23 po 22 odigranih tekmah beleži 11.6 točk, h katerim doda 3.9 asistenc.

Več iz rubrike

Napovedi tekem