Išči

Zadnja letošnja preizkušnja v Eurocupu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v zadnjem kolu Eurocupa pomerili z francosko ekipo JL Bourg en Bresse. Srečanje proti redkemu moštvu, ki so ga Zmaji uspeli premagati v letošnji sezoni evropskega pokala, bo za slednje zgolj “eksibicija”, saj je že znano dejstvo, da bodo na razpredelnici zasedli zadnje mesto.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci Mira Alilovića imajo pred sabo dobro priložnost za pozitiven zaključek sezone v Evropi. Potem, ko so praktično celotno tekmovanje ljubljanjsko zasedbo zaznamovale “nenavadne” poškodbe, konstantni padci in podobni razlogi, bi bila prav zmaga proti Bourgu tista, ki bi motivirala zelenobele za preostanek sezone v ABA ligi, ki je edina preostala možnost za odmeven rezultat. Velja pa izpostaviti, da se bo ljubljanjski kolektiv zoperstavil ekipi, ki se ji je po polovici tekmovanja nasmihala visoka uvrstitev, sedaj pa so v globoki rezultatski krizi, saj so v Eurocupu, do zadnje tekme Eurocupa, zabeležili šest zaporednih porazov, zadnjega proti ratiopharm Ulmu, ki jih je doma presenetil z 78:85, in bodo kljub dejstvu, da so že uvrščeni v končnico, naredili vse, da končajo črni niz.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmo znova vstopili konkretno oslabljeni. Poleg Alibegovića, ki še vedno ni nared, so za tekmo vprašljivi Alen Omić, Rok Radović in Marko Jeremić. Kljub zdravstvenemu kaosu Miro Alilović ne obupuje in obljublja borbeno igro. Francozi so znani po zelo atletski zasedbi. Igrajo hitro košarko z agresivnim pristopom skozi celotnih štirideset minut. Najboljši strelci Isiaha Mike (10.6 točk), Jordan Floyd (14.2 točk) in James Palmer Jr. (15.3 točk) presegajo mejo desetih povprečno doseženih točk in bodo glavna sila Bourga v stožiški areni. Igro organizira Axel Julien (3.4 asistence), ki je najboljši podajalec moštva in ima zelo dober pregled nad dogajanjem na parketu. Pod košem stoji vselej nevarni izkušeni Amidah Brimah, ki dobro izpolnjuje nalogo pobiranja odbitih žog v napadu. Ljubljanjski kolektiv bo moral za zmago prekašati samega sebe. Bržkone bo odločala prva četrtina, kjer bo takoj razvidno, ali so domačini pripravljeni igrati na vse ali nič.

ENA NA ENA

Srečanje zadnjega kola Eurocupa nam ponuja dve ekipi, kateri bi si močno želeli zaključiti evropsko sezono na pozitiven način, zato borbenosti in tekmovalnega duha zagotovo ne bo manjkalo v stožiški areni. V taboru Olimpije je v letošnji izvedbi omenjenega tekmovanja najbolj blestel Yogi Ferrell, ki bo po vsej verjetnosti odigral svojo zadnjo tekmo v Olimpijinem dresu v Eurocupu. V tej sezoni povprečno beleži 19.1 točk in malo več kot pet asistenc na tekmo. Nasproti mu bo stal že omenjeni Jordan Floyd. Američan v dresu Bourga dosega 14.2 točk in skoraj dve  asistenci na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem