Išči

Prva tekma finala državnega prvenstva

Predvajaj epizodo

Ljubljanski košarkarji so v torek izenačili polfinalno serijo ABA lige proti Partizanu in tako izsilili tretjo tekmo, ki bo odigrana 6. junija v Beogradu. Vendar pa Zmaji nimajo časa za počitek, jutri ob 20:00 uri se namreč v Domžalah pričenja finalna serija državnega prvenstva v katerem se bosta pomerili ekipi Cedevite Olimpije in Helios Sunsov.

PHOTO: KZS

Gre za ponovitev lanskoletnega finala, v katerem so slavili Ljubljančani. Tudi letos se odkrito ne pričakuje popolnoma nič drugega, vendar pa je zelo pomembno izpostaviti, da so košarkarji Heliosa v tej sezoni v vrhunski formi in so se sposobni popolnoma enakovredno zoperstaviti tudi ljubljanski Olimpiji. Za kako neugodnega nasprotnika gre so Sonca pokazala v finalu Pokala Spar, ko so do zadnjega trenutka tekme dihali za vrat Ljubljančanom, ki so na koncu le uspeli streti odpor Domžalčanov in zabeležili zmago s 70:81.

ENA NA ENA

Domžalčani sedaj že serijsko v ospredje potiskajo mlade perspektivne košarkarje in tudi to sezono ni nič drugače, zato bo eden izmed njih tudi izpostavljen v tem napovedniku. Tokrat bosta izpostavljena Edo Murić in Tibor Mirtič. Edo Murič na eni strani v vlogi kapetana in veterana ekipe, ki v zadnjih sezona velja za izredno neugodnega ostrostrelca, ki na parketu vedno pusti svoje srce. Na drugi strani imajo Domžalčani v svojih vrstah izredno talentiranega borbenega Tiborja Mirtiča, ki je še na samem začetku košarkarske poti vendar se je že znašel v vlogi nosilca svoje ekipe in se bo proti favorizirani Olimpiji sigurno želel pokazati v najboljši luči.

Več iz rubrike

Napovedi tekem