Išči

Zmaji v lovu na izenačenje serije proti Partizanu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se pospešeno pripravljajo na povratni obračun s Partizanom, ki ga bodo tokrat odigrali v ljubljanjskih Stožicah. Zmaji bodo iskali revanšo in s tem upanje za finale ABA lige, potem, ko so jih Beograjčani na prvi tekmi ugnali z 85:70.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Varovanci Mira Alilovića so na prvi tekmi prikazali enega izmed svojih najslabših obrazov v letošnji sezoni jadranske lige. Če je bila v prvi četrtini obramba hvalevredna, je bil napad pravo nasprotje. Že po prvih desetih minutah je bilo znano, da bo potek tekme daleč od prave Olimpijine forme, saj so gosti izza črte 6,75 metali 0/9. Tudi na koncu je statistika kazala podobno. Statistično gledano je ljubljanjski kolektiv proti Partizanu odigral najslabše, odkar sta se Cedevita in Olimpija spojila v en klub, kar priča tako odstotek meta (30% FG) kot izgubljenih 17 žog. Ali je bil Partizan res boljši nasprotnik? Slednje bi lahko potrdili predvsem v zadnji četrtini, saj v prvih treh tudi Beograjčani niso kazali najboljšega obraza. Predvsem so imeli težave pri metu za tri točke in neizdelane akcije. Ljubljanjčani imajo sedaj čas za zelo dobro streznitev in priložnost, da se pred svojimi navijači pokažejo v veliko boljši luči. Statistika srečanj proti Partizanu na ljubljanjskih tleh vihti na stran varovancev stratega Alilovića, a vse bo jasno že jutri, ko bo Arena Stožice znova gostila pravi košarkarski derbi.

ENA NA ENA

Druga tekma med Cedevito Olimpijo in Partizanom nam znova ponuja epski obračun dveh kvalitetnih zasedb, kateri imata vselej močan tako košarkarski kot navijaški naboj. Tako kot na prvem srečanju bo zagotovo še boljšo predstavo iskal ameriški organizator igre Yogi Ferrell, ki je na prvem srečanju zabeležil 13 točk. Na drugi strani bo ponovno potrebno več agresije postaviti na vročega Jamesa Nunnallyja, ki blesti v letošnji končnici. Na prvem srečanju je slednji zabeležil 18 točk.

Več iz rubrike

Napovedi tekem