Išči

Prva tekma polfinala jadranske lige proti Partizanu

Predvajaj epizodo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka najpomembnejši del sezone. Po uspešnih nastopih v končnici državnega prvenstva jih sedaj čaka ultra spektakel v polfinalu lige ABA, kjer jih bo na prvi tekmi čakal evroligaški Partizan. Prvo srečanje bodo Ljubljanjčani odigrali beograjski areni.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Varovanci Mira Alilovića se postopno pripravljajo na, kar smo bili večkrat priča, enga izmed bolj peklenskih derbijev lige ABA. Zmaji se bodo zoperstavili moštvu, ki je letos v Evroligi skoraj uspelo šokirati sedanjega prvaka Real Madrid, a jim ni dosti manjkalo. Upad energije in predvsem depresija po takem izpadu se jim je močno poznala na četrtfinalnih tekmah proti SC Derbyju, kateri so enako bili na pragu izločitve najboljše ekipe rednega dela jadranske lige. Partizan se je v naslednjih tekmah zbral, predvsem pa na tretjem srečanju prikazal pravo levjo energijo, ki jih je krasila v evroligi, kar zagotovo ne gre na roko Ljubljančanom, ki bodo imeli vse prej kot enako lahko delo, kot ga je uspel prikazati črnogorski SC Derby.

Zmaji v polfinale vstopajo brez pomembnejšega člana prve peterke Josha Adamsa, ki je zaradi težjega zvina gležnja Ljubljano že zapustil. Kljub močnemu hendikepu so v Stožiškem taboru lačni uspeha. Sodeč po komentarjih kapetana Eda Murića je ljubljanjski kolektiv pripravljen, da Beograjčanom pripravijo presenečenje. Za uspeh bo potrebno garati veliko več, kot so skupno trenirali do sedaj, saj se bodo zelenobeli zoperstavili moštvu, ki igra hitro agresivno košarko, ki sloni na igri pod košem. Pri Partizanu bi bilo precej težko izpostavljati enega košarkarja, saj vsi premorejo visoko kvaliteto, a vendarle točkovno najbolj izstopa Američan James Nunnally, ki v končnici povprečno dosega 15.6 točk na tekmo in je bil eden izmed ključnih posameznikov za preboj Partizana.

ENA NA ENA

Ljubljanjčane na prvi tekmi polfinala regionalne lige čaka pravi tradicionalni navijaški pekel, ki je vselej nagnal srh v kosti marsikateremu vrhunskemu moštvu v Evroligi. Kljub pritisku pa je Olimpija znana kot eno izmed uspešnejših moštev proti Partizanu , saj so Zmaji večkrat uspeli presenetiti Grobarje na njihovem terenu. Pravi recept za zmago bo zagotovo v rokah prve violine Cedevite Olimpije Yogija Ferrella, Partizanovega “najljubšega” košarkarja v vrstah zmajev, katerega glavna želja je definitivno izločiti prav beograjskega velikana. Nasproti mu bo stal Dante Exum, ki je sedaj že zelo dobro poznan vsem ljubiteljem evropske košarke. V letošnji sezoni se je izkazal kot eno izmed pomembnejših okrepitev zasedbe Željka Obradovića. Kljub toplo-hladni statistiki v jadranski ligi pa se je v Evroligi prikazal kot vselej nevarni košarkar, ki je tako strelsko kot obrambo izredno podkovan.

Več iz rubrike

Napovedi tekem