Išči

V Podgorici proti SC Derbyju

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite se bodo v enajstem kolu jadranske lige pomerili s SC Derbyjem. Srečanje bodo Zmaji odigrali v gosteh v dvorani Morača ob 17. uri.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Četa Jurice Golemca je, če se osredotočimo na ABA ligo, v izjemni formi. Po devetih odigranih tekmah (srečanje proti Crveni Zvezdi bo še dobilo svoj termin) imajo Zmaji na svojem računu dva poraza, ki jih je vknjižila proti Budućnosti in FMP-ju ter sedem zmag. Zadnja je bila ena najodmevnješih v letošnji sezoni, saj so na domačem terenu ugnali glavnega favorita za končno zmago, Partizan z 77:74. Glavni razlog za izjemno predstavo je zagotovo ekipna igra. Ne le, da je petim zmajem uspelo doseči več kot deset točk, tudi solidno so se izkazali s petnajstimi asistencami. S pozitivnim rezultatom, hkrati pa četrto zaporedno zmago v medsebojnih obračunih v Stožicah proti Partizanu je Olimpija znova dala vedeti, da je ob svoji najbolj učinkoviti predstavi ena najnevarnejših moštev, ki lahko premaga tudi glavne favorite. Kljub dejstvu, da bodo v gosteh odigrali proti na papirju konkretno lažjemu nasprotniku, bodo Ljubljanjčani pred težko nalogo, saj je SC Derby vselej neugodna ekipa.

Moštvo slovenskega stratega Andreja Žaklja bo v letošnji sezoni zagotovo ena izmed glavnih ekip, ki se bodo potegovale za osmo mesto, ki po novih pravilih v jadranski ligi še pelje v končnico. Trenutno zasedajo deveto mesto in imajo izmed vseh moštev najbolj atraktiven urnik tekem, saj bo Cedevita Olimpija po tekmah s Crveno Zvezdo in Partizanom nov težak izziv za SC Derby. Kljub pričakovanima porazoma proti glavnima favoritoma so poprej uspeli nanizati dve zaporedni zmagi in se s štirimi zmagami in šestimi porazi držijo Mornarja, ki je na repu liste moštev, ki se še lahko uvrstijo v zaključni del. Ekipo sestavlja večina črnogorskih in nekaj hrvaških košarkarjev ter trije tuji igralci, in sicer turk Demir Dogan in Američana Fletcher Magee in Loren Jackson. Slednja sta s 13 oz. 16.6 povprečno doseženimi točkami najboljša strelca moštva in bosta proti Zmajem glavna aduta za zmago.

ENA NA ENA

Pričakujemo napet obračun, kjer bo na eni strani ekipa, ki bo iskala svojo peto zaporedno zmago, na drugi strani pa moštvo, ki bo želela prekiniti niz dveh zaporednih porazov in doma pripraviti presenečenje. Kljub porazu Olimpije v Eurocupu je pozitivno presenetil Edo Murić, ki ga bomo tokrat izpostavili kot glavnega aduta. Naš kapetan v regionalni ligi poleg povprečno doseženih 8.8 točk prispeva po štiri skoke na tekmo. Njegov nasprotnik bo Srb Danilo Tasić, ki na tekmo doseže 12.6 točk, obenem pa doda 5.2 skokov na srečanje.

Več iz rubrike

Napovedi tekem