Išči

Zadnja tekma v tem letu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije imajo pred seboj svoj zadnji obračun v letu 2022. V regionalni ligi ABA se bodo jutri ob 19. uri v legendarni Hali Tivoli pomerili z Mornarjem iz Bara.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Četa Jurice Golemca v letošnji izvedbi jadranske lige zaenkrat zelo dobro drži tempo dobrih predstav. S trenutno osmimi zmagami in le dvema porazoma ter tekmo manj od svojih nasprotnikov se varno držijo na mestih, ki vodijo v končnico ABA lige. Zagotovo so zmaji po zmagi nad Partizanom dobili močan zagon, da sezono navkljub katastrofalnem nastopanju v Eurocupu rešijo prav v jadranski ligi. Tekma z Mornarjem definitivno ne bo mačji kašelj, saj je črnogorsko moštvo večkrat uspelo presenetiti ljubljanjsko ekipo. Kar velja kot pozitivno izpostaviti je, da so zmaji na zadnjem obračunu proti SC Derbyju tekmo končali s kar 64% uspešnim metom, kar bi še kako prav prišlo enako proti črnogorcem, ki veljajo za eno najboljših strelsko in točkovno uspešnih ekip v letošnji izvedbi regionalne lige. Zelo pomembna bo tudi igra pod košem, specifično skoki v napadu, kjer statistično Mornar (10,2) prednjači pred Olimpijo (9,3). V kolikor bi Ljubljanjčani prikazali vsaj podobno igro kot v zadnjem kolu, potem večjih preglavic ne bi smelo biti.

Moštvo Mornarja iz Bara bodo v letošnji sezoni zagotovo ena izmed tistih, ki se bodo potegovala za mesto v končnici. Kar se tiče samega kadra, se je ekipa močno pomladila, hkrati pa izgubila veliko močnih členov. Poleg izjemnega Nemanje Gordića so poleg nekaterih manj vidnih členov odšli tudi Aleksander Lazić, Sead Šehović, Taylor Smith ter zmajev sedanji ostrostrelec Marko Jeremić. V listo igralcev se je vpisalo nekaj mladih črnogorskih talentov, Slovenca Petar Vujačić in trenutno poškodovani Luka Ščuka, zagotovo pa najbolj izstopa mladi Američan Daron Russell, ki ne samo ruši strelske rekorde, hkrati je daleč najboljši strelec ABA lige s povprečno 28.8 doseženimi točkami na tekmo in bo glavni akter proti Ljubljanjčanom na jutrišnji tekmi. Predvsem je zanimivo, da v medsebojnih tekmah na ljubljanskih tleh bolje igra Mornar, ki je domačo ekipo dvakrat spravil na kolena, medtem ko je Olimpija slavila le enkrat.

ENA NA ENA

Pričakujemo tekmo, kjer je med obema ekipama ogromno neporavnanih računov. Zagotovo bo srečanje posebno za Marka Jeremića, ki bo prvič igral proti svoji nekdanji ekipi. Na dosedanjih obračunih je večkrat prikazal, za kako kvalitetnega igralca gre. Po desetih odigranih obračunih poleg osmih točk povprečno doda malo več kot dva skoka na obračun. Nasproti mu bo stal ogromni Senegalec Cheikh Mbacke Diong, ki svojega potenciala še ni povsem prikazal, a zelo dobro izkorišča svojo velikost. Slednji povprečno doseže pet točk na srečanje, pod košem pa uspe ujeti do 4,5 skokov na tekmo.

Več iz rubrike

Napovedi tekem