Išči

Gostovanje pri MZTju

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v osemnajstem krogu lige ABA v gosteh pomerili s trenutno zadnjeuvrščenim moštvom MZT iz Skopja. Po dveh zaporednih porazih v regionalni ligi bo srečanje idealna priložnost za zmaje, da se vrnejo na zmagovalne tirnice in s tem obdržijo visoko mesto na razpredelnici.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanjski kolektiv se je ponovno znašel na udaru vse glasnejših kritik na račun igre tako v obrambi kot v zadnjem času tudi napadu. Kljub zadnji zmagi v evropskem pokalu proti Umana Reyer Venezii, ki so jo domačini ugnali z 77:73, je bilo ogromno govora o neizdelanih akcij in neuspešnih odprtih metih. Vse glasnejše so tudi govorice o novih okrepitvah, ki bi v trenutni situaciji zelo prav prišle. Na pozitivni strani sta se v ekipo vrnila Karlo Matković, ki po besedah glavnega trenerja Jurice Golemca že uspešno trenira z ekipo, ter Zoran Dragić, ki naj bi bil nared za sobotni obračun. Obadva sta v letošnji sezoni že dokazala, kako močno se pozna njuna prisotnost. Poleg atraktivnih potez Karla v napadu in natančnih metov Zorana oba z agresivnostjo močno pripomoreta k obrambi, ki je v dosedaj odigranih tekmah bila najšibkejša točka.

Zasedba Dragana Nikolića je na sedemnajstih tekmah dosegla dve zmagi in petnajst porazov. Pozitiven rezultat so uspeli zabeležiti proti črnogorskemu SC Derbyju z 92:79 in srbski Megi Basket z 92:84. Od zadnjega triumfa se je nekaj košarkarjev poslovilo, v Skopje pa so prišli Američani Keandre Cook, Dustin Ware in Abdul-Malik Abu in s tem prispevali k večji rotaciji makedonskega moštva, ki bo iskal prvo zmago po devetih zaporednih porazih v jadranski ligi. Njihova glavna nevarnost preti iz pozicije organizatorja igre, kjer igra prvi nosilec Michael Caffey. Poleg Američana je tu Srb Strahinja Mićović, nekdanji igralec tako Mornarja kot Igokee, Borca in FMP-ja, ki blesti na poziciji krilnega centra. Kljub dejstvu, da je Cedevita Olimpija nesporni favorit za zmago, MZT-ja definitivno ne gre podcenjevati. Uspešen recept za zmago bo agresivna obramba, kot so jo Zmaji prikazali na zadnjem srečanju v Eurocupu in učinkovit napad.

ENA NA ENA

Spremljali bomo tekmo med ekipo, ki bo lovila svojo trinajsto zmago in s tem priključek k vodilnima ekipama Crvene Zvezde in Partizana, medtem ko bodo domačini iskali svojo tretjo zmago in konec negativnega niza devetih zaporednih porazov. Srečanje bo odločala zbranosti in igra v obrambi, kjer bosta glavna akterja Strahinja Mičović in kapetan Edo Murić.
Košarkar MZT-ja beleži 13.6 točk na tekmo ter 4.6 skokov, največ med vsemi. Kapetan zmajev počasi popravlja svojo statistiko in je trenutno v vse boljši formi. Na srečanje povprečno dosega 8.4 točke, zmožen je tudi doseči malo več kot tri skoke na obračun.

Več iz rubrike

Napovedi tekem