Išči

V lovu na tretjo zmago v Eurocupu

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v štirinajstem kolu evropskega pokala na domačih tleh pomerili z Umana Reyer Venezio. Po dvanajstih odigranih tekmah v Eurocupu bodo Zmaji lovili svojo tretjo zmago v omenjenem tekmovanju in s tem sedaj že minimalne možnosti za preboj v končnico.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Ljubljanjski kolektiv klavrno nadaljuje predstave v letošnji sezoni. Če je nedeljski dan obetal lepo presenečenje tako za legendo Olimpije Dušana Hauptmana kot za bučno navijanje Green Dragonsov in številčne množice, je na koncu obračuna med Cedevito Olimpijo in Budučnostjo, ki je domače moštvo ugnalo z 58:80, marsikateremu navijaču prekipelo. Stanje v klubu se ne izboljšuje, kar ne gre na roko ne strokovnemu štabu, temveč tudi ne samemu ugledu kluba. Razlogi za poraze se ne spreminjajo, kakor se tudi ne spreminja situacija v Eurocupu, v katerem so Zmaji globoko zasidrani na zadnjem mestu z le dvema zmagama in kar desetimi porazi. Jutri bo na sporedu novo srečanje, kjer bodo Ljubljanjčani iskali priložnost za pozitiven izid proti ekipi, ki sicer povprečno dosega manj košev na tekmo kot Cedevita Olimpija (85.4-80.6), so pa zato močnejši v obrambi in prejmejo manj točk (91.3-76.2). Na zadnji tekmi proti Joventutu (96:91) so zeleno-beli nudili močan odpor proti kakovostnejši zasedbi Kataloncev, a je vseeno na koncu zmanjkalo energije in želje po preobratu. Na tekmi proti beneškemu moštvu bo odločala agresija v obrambi in zbranost ter ekipna igra v napadu.

Umana Reyer Venezia trenutno zaseda četrto mesto v Eurocup tekmovanju in si je bržkone že zagotovila mesto v končnici, kar ne pomeni, da imajo manj razlogov za dobre predstave. Šest tekem je pred koncem rednega dela in vsaka bo imela ogromen pomen za končno razvrstitev tako iz vidika branjenja domačega terena kot iskanje lažjega nasprotnika. Na zadnji tekmi so se Benečani pomerili z glavnim konkurentom Ljubljanjčanov v borbi za končnico U-BT Banca Clujem, ki so enako dolgo držali ritem z na papirju močnejš ekipo iz Benetk, a vseeno na koncu prepustili zmago z 95:90. Na tekmi se je z valorizacijskim indeksom 23 izkazal Derek Willis, ki je svojim 19 točkam dodal pet skokov. Domačini so se izkazali z 57% metom za tri (12/21), ki bo eno izmed glavnih orožij tudi na tekmi s Cedevito Olimpijo.

ENA NA ENA

Spremljali bomo obračun dveh ekip, kjer agresivne obrambe in atraktivnih zaključkov zagotovo ne bo manjkalo. Glavna akterja ekip, ki bosta močno zadolžena za obrambo pod košem, sta prav gotovo Alen Omić in Mitchell Watt. Olimpijin 216 centimetrov visok center velja za eden boljših posameznikov v letošnji sezoni evropskega pokala, v katerem po dvanajstih obračunih dosega 10.6 točk, k temu pa prispeva 8.6 skokov na srečanje. Na strani Benečanov omenjeni Watt velja za enega agresivnejših centrov v tekmovanju, saj velja za izkušenega igralca, ki je ob najboljši igri zmožen večkrat ustaviti igralca z blokado. Trenutno na tekmo beleži  11.7 točk, k temu pa doda 4.8 skokov.

Več iz rubrike

Napovedi tekem