Išči

Ponovno je napočil čas za Pokal Spar

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se po nizu gostovanj tako v Eurocupu kot v ligi ABA vračajo v domačo Areno Stožice, kjer se bodo v okviru Pokala Spar pomerili z ECE Triglavom.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji so na svoji zadnji tekmi, ki so jo odigrali proti FMP-ju v jadranski ligi, prikazali precej boljši obraz in igro, kot smo jih bili vajeni na prejšnjih srečanjih. Z zmago z 79:86 so se zavihteli na četrto mesto in se tako odlepili od Panterjev, ki so bili direktna konkurenca tako Ljubljanjčanom kot Budućnosti. V pokalu Spar so se zelenobeli s Triglavom že pomerili, in sicer v začetku Januarja v Športni dvorani Planina, kjer so domačine premagali s 55:90 in bodo v svoji areni branili 35 točk prednosti. Na srečanju se je najbolje odrezal Mirko Mulalić, ki je svojim 24 točkam, ki jih je dosegel iz osmih zadetih trojk, dodal tri asistence.

Zasedba ECE Triglava je kljub svojemu skromnemu rezultatskemu izkupičku v državnemu prvenstvu uspel prvič v zgodovini kluba doseči četrtfinale Pokala Spar. Na svojemu pohodu so premagali Brinox Medvode, Opikar Evma Logatec, Koper in Trote. Čeprav jih v Areni Stožice čaka glavna zasedba Cedevite Olimpije in bržkone neulovljiva prednost iz prve tekme, bodo Kranjčani zagotovo motivirani, da vselej prikažejo svojo najboljšo možno predstavo.

ENA NA ENA

Povratna tekma četrtfinala nam bo ponudila dvoboj tako izkušenih kot mladih talentiranih igralcev. Igralca, ki se najbolj izboljšujeta iz tekme v tekmo, sta definitivno Rok Radovič na strani Zmajev in Miha Muratovič iz kranjskega moštva. Rok je na prvi četrtfinalni tekmi pokala Spar zabeležil štiri točke in asistence ter šest skokov, medtem ko je center Triglava dosegel dvanajst točk in šest skokov.

 

Več iz rubrike

Napovedi tekem