Išči

V soboto proti FMPju

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v osemnajstem kolu lige ABA v gosteh pomerili z FMP-jem. Srečanje dveh ekip, ki se borita za najvišja mesta na razpredelnici, bo za ljubljanjsko moštvo nov izziv obenem pa priložnost, da obrnejo serijo treh zaporednih porazov v ABA ligi nazaj na zmagovalni niz.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Kolektiv zelenobelih je v evropskem tekmovanju znova, zdaj že kar tradicionalno, prikazal eno najslabših predstav. Če je bilo točno na polovici sezone iz strani glavnega trenerja Jurice Golemca rečeno, da napad ni problem, je zdaj tudi slednji postal dodatna kriza v letošnji sezoni, kar je razvidno iz zadnjih štirih zaporednih tekem, kjer so vselej dosegli manj kot 80 točk, kar je močno pod povprečjem tako v ABA kot v Eurocup tekmovanju. V jadranski ligi so Zmaji trenutno s tekmo manj na petem mestu z 12 zmagami in šestimi porazi. Zadnjega so na precej sramoten način zabeležili proti zadnjeuvrščemu MZT Skopju, ki je z zmago prekinil svoj niz devetih zaporednih porazov. Glavni razlogi za slabše predstave iz strani strokovnega štaba so znova in znova pomanjkanje energije in rotacije, a slej ko prej bodo morali slednji ukrepati, saj ni problem le v izgubljeni evropski sezoni, a v poziciji in mentaliteti kluba samega. Tekma v Železnikih bo prav zaradi omenjenih težav bržkone odločilna za nadaljni potek sezone.

Moštvo FMP Soccerbet je v letošnji izvedbi jadranske lige eno izmed močnejših ekip. Z višjim proračunom in s premišljeno sestavljenim kadrom, ki ga tvorijo izkušeni tujci ter talentirani mladi košarkarji, so v letošnji sezoni nevarni ne le svojim konkurentom, temveč tudi evroligašema Partizanu in Crveni Zvezdi. Trenutno zasedajo četrto mesto z dvanajstimi zmagami in petimi porazi. Tudi Beograjčani so se znašli v nizu dveh zaporednih porazov, hkrati pa bodo igrali proti zasedbi Ljubljanjčanov, ki so direktni konkurenti za tretje mesto. Zmaje so Panterji v Hali Tivoli po napeti končnici premagali z 85:90. Statistično so Beograjčani pri samem vrhu. Dosegajo 90.6 točk na tekmo, ki jih dosežejo s povprečno 10.5 zadetimi trojkami na srečanje. Nevarnost preti tudi izpod koša, kjer igra nigerijski center Ebuka Izundu, ki dosega 7.4 točk in 2.4 skoka v napadu. Na poziciji organizatorja igre je zelo učinkovit litvanec Paulius Valinskas, ki je bil na tekmi v Tivoliju najboljši posameznik z 21 točkama. Namesto Trenta Frazierja, ki je prestopil v ruski Zenit, je glavnemu trenerju Nenadu Stefanoviću sedaj na voljo Američan Austin Tilghman, ki je na prvi tekmi z Budućnostjo zabeležil 13 točk in tri asistence. Poleg Austina Tilghmana so se okrepili tudi z novim organizatorjem igre, Charlijem Moorom.

ENA NA ENA

Pred nami je zanimiv obračun ekip, ki se borita za najvišja mesta v regionalni ligi. Obe ekipi sta trenutno v negativnem nizu porazov, kar bo še dodaten motiv za zmago. Ogromno bo odvisno od obrambe in igre pod košem, kjer bosta svoje barve branila Karlo Matković in Ebuka Izundu. Center Cedevite Olimpije se počasi pobira po odsotnosti in niza boljše predstave. Trenutno beleži osem točk in 3.2 skoka na srečanje. Nigerijski 208 centimetrov visoki košarkar je eden močnejših centrov v jadranski ligi. Po sedemnajstih tekmah dosega 7.4 točke in 5.6 skokov na obračun.

Več iz rubrike

Napovedi tekem