Išči

Povratek v Stožice

Predvajaj epizodo

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v petnajstem kolu ABA lige v domači Areni Stožice ob 19. uri pomerili s Splitom. Zmaji bodo na srečanju iskali svojo deveto zaporedno zmago in stik z vrhom lestvice.

PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Zmaji kljub dobrim predstavam in visoki razvrstitvi v jadranski ligi ne upravičujejo slovesa pri svojih navijačih, saj se stanje v Eurocupu po novem porazu proti Bursasporju z 111:93 dalje slabša. Vse glasnejši so novi pozivi k menjavi trenerja oz. boljši pripravi pri sami obrambi, ki je že večkrat pokazala ogromen primankljaj na pomembnih obračunih. Kljub odsotnosti Karla Matkovića in težavah Alena Omića so naši Zmaji zagotovo več kot sposobni premagati vsakogar, kar so že dokazali denimo na zmagah proti Partizanu oz. JL Bourgu. Predvsem bodo glavni pokazatelji pripravljenosti domača tekma proti Budučnosti in gostujoči obračun v Pionirju proti aktualnemu prvaku Crveni Zvezdi. Proti Splitu si zagotovo vsi želimo agresivnejše obrambe in učinkoviti hitri igri, kot jo pri Olimpiji poznamo.

Četa Srdjana Subotića je kljub devetemu mestu na lestvici regionalne lige večkrat dokazala, da se lahko z izredno majhnim proračunom, a s srčno in ekipno igro lahko kosajo z vsako ekipo. Nazadnje so na tak način presenetili prav Budučnost VOLI, ki so jih po napeti končnici na domačem parketu premagali z 87:85. Najbolj zaslužni so zagotovo Dominik Mavra (12 točk in 14 asistenc), Shannon Shorter (12 točk in 8 skokov) in Tyrell Nelson, ki je poleg dejstva, da je odigral skoraj celotno srečanje (37 minut), dosegel 24 točk ter šest skokov in bo zagotovo tudi proti Zmajem eden izmed glavnih akterjev za morebitno novo presenečenje. Proti Ljubljanjčanom bo po vsej verjetnosti zaigral tudi nekdanji Olimpijin igralec in legenda hrvaške košarke Roko-Leni Ukić.

ENA NA ENA

Za jutrišnji obračun sem se odločil izpostaviti dvoboj dveh branilcev in sicer Josha Adamsa in Shannona Shorterja. Imena obeh se kar nekajkrat pojavita v statističnih primerjavah obeh ekip kar bo definitivno vidno tudi na parketu.  Shorter je s 17.7 doseženimi točkami na tekmo trenutno najboljši strelec svoje ekipe, Adams pa je s 13.9 točkami drugi najboljši strelec v ekipi Zmajev. V kolikor bosta jutri oba napadalno razpoložena se lahko nadejamo izredno zanimive tekme.

Več iz rubrike

Napovedi tekem