Išči

V lovu na peto zmago v ABA ligi

Predvajaj epizodo
PHOTO: Filip Barbalic / Barbalic Photo

Košarkarje Cedevite Olimpije čaka nov boj za najvišja mesta v ligi ABA. Jutri ob 21. uri jim bo v Hali Tivoli nasproti stalo verjetno največje presenečenje letošnje sezone v regionalni ligi, in sicer ekipa Zadra.

Četa Jurice Golemca bo ponovno na preizkusu. Na zadnji tekmi, kjer so premagali Igokeo v gosteh z 74:85, so po slabšem začetku prevzeli igro v svoje roke in prikazali predstavo, kakršno so jo več kot sposobni prikazati tudi na prihajajoči tekmi. Poleg izstopajočih Yogija Ferrella in Josha Adamsa, bo zagotovo dobro pripravljen Marko Jeremić, ki je na obračunu proti Prometeju poleg zadetih petih trojk dosegel 16 točk. Že tradicionalno bo veliko odvisno od razigranosti vseh košarkarjev, za kar bosta predvsem odgovorna omenjena Adams in Ferrell. Ključna bo tudi agresivna obramba, saj se bodo Zmaji zoperstavili strelsko trenutno najboljši ekipi v jadranski ligi. Ker so tu Ljubljanjčani zaradi poškodb močno oslabljeni, bosta glavna aduta Adam Alibegović, ki počasi raste v formi, ter Alen Omić, ki je trenutno četrti najboljši skakalec v ligi z malo več kot devetimi doseženemi skoki na tekmo.

Zadar je kot že omenjeno trenutno ena najbolj vročih ekip v letošnji izvedbi ABA lige. Ne le, da so s povprečno 93 dosežeimi točkami strelsko najboljša ekipa v ligi, Dalmatinci manj kot 90 točk niso dosegli le na tekmi s Splitom, kjer se je tekma končala z dramatičnih 74:76 v korist gostov. Čeprav so v letošnji sezoni povsem spremenili in pomladili kader, dokazujejo, da se tudi z malim lahko doseže veliko. Glavne zasluge v četi Danijela Jusupa nosi trenutno najbolj učinkovit strelec jadranske lige Luka Božić, ki na tekmo prispeva malo več kot 30 točk. Skupaj z Alenom Omićem sta tudi glavna skakalca v moštvih in bosta glavni orožji jutrišnjega obračuna. Zadar skupaj z Igokeo in Budučnostjo zasedajo četrto mesto s štirimi zmagami in tremi porazi.

ENA NA ENA

Kot že omenjena bosta glavna akterja sobotnega obračuna Alen Omić in Luka Božić. Olimpijin najučinkovitejši igralec z indeksom 22 trenutno dosega povprečno 13.7 točk in 9.2 skokov na tekmo, medtem, ko Zadrov ostrostrelec prispeva 30.3 točk in 9.8 skokov na srečanje.

Pričakujemo lahko izjemno napet dvoboj. Čeprav je v šestih dosedanjih obračunih z Zadrom štiri zmage dosegla Olimpija, se vedno stvari lahko obrnejo drugače, predvsem, ko nasproti stoji vselej neugoden Zadar.

Več iz rubrike

Napovedi tekem