Išči

Poziv vsem navijačem

Poziv vsem navijačem

Da Zmaji v zadnjem obdobju bruhajo ogenj je najmanj kar lahko rečemo. Na zadnjih 16. tekmah je naš sveti klub izgubil zgolj dvakrat in še to na tekmi proti Šenčurju in Podčetrtku. Na obeh tekmah je zaradi izredno natrpanega urnika v Marčevski norosti počivala praktično celotna rotacija Zmajev. V vlogo nosilcev so bili zato postavljeni mladi Zmaji.

NA ZADNJIH ŠESTNAJSTIH OBRAČUNIH SMO IZGUBILI ZGOLJ DVAKRAT!

Marčevska norost… V marcu je bilo kar nekaj odmevnih zmag. Naj vam s parimi osvežim spomin.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

V Areni Stožice smo z 92:78 premagali podgoriško Budućnost, ki je v tej sezoni ena izmed favoritov tako Eurocupa kot tudi ABA lige, in tako v stilu poravnali račune letošnje sezone. Gremo dalje… dva dni po odmevni zmagi proti Črnogorcem nam je nasproti stal grški Promitheas. In ja, uganili ste – NOVA TEKMA, NOVA ZMAGA. Končni rezultat 98:84.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Potem pa tukaj pride še najbolj odmevna zmaga, ki so jo nekateri mediji (na žalost) obravnavali kot ponedeljkovo kavo pred službo. GOSTOVANJE pri Virtusu v Bologni (bivša Kinder Bologna, če bo tole bral kakšen navijač old school Olimpije) – končni rezultat 74:86 v korist Zmajev. Zmaga proti ekipi katere eden in edini cilj je čim prejšnja uvrstitev v Evroligo, vse drugo bo veliko razočaranje. Smo pa Blokadovci pred tekmo debatirali o možnih razpletih tekme in ugotovili, da ne bi bili niti malo jezni v kolikor bi jo izgubili. Zakaj?

Zato… Teden pred tekmo so Italijani odšli v “shopping”, in pripeljali dva odmevna igralca iz CSKA Moskve, Daniela Hacketta ter Tornike Shengelio. Tako malo spotoma so pripeljali dva playerja iz evroligaškega CSKA-ja. Iz ekipe, ki ima budget okoli 33 milijonov evrov na sezono (pa se ne bi čudili, če je več).

Malce nam je sicer šla na roko odsotnost Marca Belinellija, ki ima kot zanimivost v Virtusu pogodbo v rangu celotnega budgeta Cedevita Olimpije za prvo ekipo, vendar ta odsotnost popolnoma nič ne zmanjša vrednosti naše zmage proti Italijanom. Ne zmanjša je pa zato, ker sta igrali tudi obe novi okrepitvi Hackett & Shengelia. Spomnimo se, da nam je že na prvi tekmi v stoženski lepotici ob izjemni predstavi Zmajev zmanjkalo čisto malo, da bi že takrat ugnali zvezdniški Virtus. Semafor se je ob zadnjem pisku sirene ustavil pri 101:104 in tako smo izgubili za samo tri točke.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

V vednost vzemite tudi to, da je bila zasedba Cedevita Olimpije takrat v zelo temačnem obdobju, ki jo je vodstvo kluba po novoletnem igralskem remontu več kot očitno obrnil za 360°. Če smo v tistem obdobju navijači menjavali tako Sanija kot tudi Jurico, je potrebno sedaj obema nameniti tudi ogromno pohvalo, da sta zeleni vlak usmerila nazaj na prave tire. Seveda je vse skupaj lažje z Zoranom Dragićem in Alenom Omićem.

Skratka naši Zmaji suvereno bruhajo ogenj v katerokoli dvorano se prikažejo. Zmaga proti Zadru za 15 točk, zmaga proti Virtusu za 12 točk, zmaga proti Megi za 11 točk, zmaga proti Promitheasu za 14 točk, zmaga proti Budućnosti za 14 točk, zmaga proti Mornarju za 22 točk ter zmaga proti Iliriji za 12 točk.

PHOTO: KK Cedevita Olimpija

Kaj je namen mojega pisanja? Zdi se mi kriminalno, da se ob tako nori formi, kvalitetni in gledljivi košarki naših Zmajev v Areni Stožice ne more nabrati več kot (tako hitro na oko gledano) ~3000 navijačev. Nekateri ste dejali, da se boste ponovno udeležili tekem, ko bo viden napredek. Štirinajst zmag na zadnjih šestnajstih tekmah ni dovolj? Nekateri ste dejali, da pridete, ko klub ne bo več “tujska legija”. Blažič, Murić, Z. Dragić, Omić, Hodžić, Ščuka, Duščak, Habot niso dovolj? In še bi lahko našteval… Sedaj pa je iskanja izgovorov dovolj!

Napočil je čas, da dvignete riti iz kavča in pridete v Stožice. Izgovorov ni faking več! Pred nami je najbolj pomemben del sezone in napočil je čas, da se Areno Stožice zafila do maksimuma. Zmaji na vsaki tekmi na parketu pustijo srce in dušo in prav je, da jim njihove predstave poplačamo z glasno množično podporo s tribun.

V prihajočih dneh so pred nami trije izredno pomembni obračuni. Prvi nas čaka že jutri proti Venezii za katero nastopa tudi ljubljenec ljubljanske publike Jordan Morgan. V Hali Tivoli nas v nedeljo 27.03. čaka obračun proti Partizanu z Željkom Obradovićem na čelu, ki smo ga letos z rezultatom 89:97 sredi Beograda že enkrat premagali. Obračun bo imel velik pridih zgodovine, saj se bosta moštvi pomerili v dresih iz obdobij, ko sta kluba prednjačila na prostorih nekdanje Jugoslavije. Naslednji teden v sredo 30.03. pa nas čaka obračun proti “slovenski” Valencii. Za španski klub namreč nastopata Klemen Prepelič in Miha Tobey. Tudi ta obračun bo poseben, saj bodo na tekmi za dobro vzdušje ponovno skrbeli člani Pihalnega orkestra Litostroj, ki so letos na tekmi s Promitheasom že poskrbeli za slabši procent zadetih prostih metov Grkov.

Da zaključim svoje “nabijanje”. V imenu Podcasta Blokada pozivam vse navijače katerekoli Olimpije, da stopimo skupaj in našim Zmajev pomagamo do uresničitve zastavljenih ciljev in z našo pomočjo mogoče naredijo še kak ekstra korak naprej. Nastavki so v tem trenutku pravi, da v tej sezoni tudi na klubskem nivoju spišemo eno lepo košarkarsko zgodbo. Na “zelenem vlaku” je prostora dovolj za vse zato…

VSI NA BASKET!

 

DESIGN: Tilen Pirc // @pirtzdesign

Debata na to temo pa poteka tudi na Forumu Podcasta Blokada.

Če ob poslušanju in branju uživate in menite, da smo na pravi poti dvigovanja kvalitete vsebin slovenske košarke na še višjo raven, bo vaša pomoč več kot dobrodošla.

Donacije krijejo stroške domene, gostovanja, nadgradnjo opreme tudi nagradne igre, itd.

Nadaljuj z branjem

Za uvod

Nekaj dni nazaj, še globoko v senci basketaškega espeja (SP-ja) se je v Ljubljani zgodila letošnja košarkarska uvertura, ko sta se na pripravljalni...

Kralj Yogi

Naj v samem začetku bloga povem, da niti ni bil namen, da bo to besedilo nek obsežen skupek besed. V sredo sem nekako začel premišljevati kako bi...

Duletova fešta

V nedeljo bo Duletova fešta. Še ena stvar, ki je ne gre zamuditi. Škoda, da tekma ne bo v Tivoliju, ker potem bi bila nostalgija popolna, priznanje...

Ne muti s pirom

Končno ena normalna tekma Mislim, da bo treba prestaviti Miklavža, saj se mi ne da vsako leto čakati do decembra da prejmem darilo – misim na to, da...

Uvodni, zeleni preblisk

Letos je bil košarkarski predah nekoliko krajši in precej bolj stresen od običajnega  poletnega dogajanja (rimemba eurobasket 😉), zaradi česar sicer...